Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Trots en miss i kvalet tog sig Jonna Adlerteg, Eskilstuna GF, till världscupsfinalen i artistisk gymnastik i Melbourne. I finalen slutade hon på en fjärde plats.
 
Funktionen Gymnastikombudsman har funnits sedan 2014. Syftet med GymO är att förstärka arbetet med de etiska frågorna och att i förlängningen stödja och hjälpa föreningar och förbundet (regionalt och nationellt) inom området.
 
Idag har Jonna Adlerteg genomfört sin första världscupstävling för året och hon tog sig till final trots fall i början av serien.
 
I morgon torsdag tävlar Jonna i årets första världscup. Tävlingen går klockan 10,00 på morgonen svensk tid.
 
Nu kan ni läsa mer om alla fantastiska gymnaster i landslagen, inom manlig artistisk gymnastik, kvinnlig artistisk gymnastik, trampolin, rytmisk gymnastik samt truppgymnastik.
 
Inom Svensk Gymnastik finns en stor bredd av verksamheter och träningsformer. Vi tog en pratstund med Maria Lönn som är tränare inom rytmisk gymnastik och fick en vidgad bild av disciplinen.
 
Idag har Lina Sjöberg, Uppsala GF, och Oscar Smith, TK Levo, tävlat i världscupen i trampolin i Baku.
 
Gymnastikförbundet fick under hösten 2016 uppgifter om att en tränare i en förening inte ansågs vara lämplig. Efter ett antal insatser och samtal fattade Gymnastikförbundet i samverkan med berörda föreningar beslut om att genomföra en utredning.
 
I helgen blev det klartecken för Cassandra Pettersson och Alva Svennbeck att delta på världscupen i rytmisk gymnastik (World Cup) i Sofia, Bulgarien.
 
Vera Sport fortsätter att vara Gymnastikförbundets exklusiva part när det gäller tävlingsdräkter för landslagen i kvinnlig och manligt artistisk gymnastik, trampolin och DMT, samt truppgymnastik.
 
UPPDATERAD 15 februari. Nu är äntligen den internationella tävlingssäsongen i trampolin igång och först ut är världscupen i Baku.
 

Eurogym 2020 är igång

(2019-02-11 16:05)
 
Jonna Adlertegs första väldscupstävling är i nära antågande och hon får åka ända till Australien och Melbourne för att vara med på årets första världscup som går den 20-24 februari.
 
Gymnastikförbundets nationella kansli är placerat i fina lokaler på Södermalm i Stockholm. Det är en arbetsplats där aktivitet och rörelse ligger varmt om hjärtat.
 
 

räknare

Unika besökare sedan:
2011-03-06

 

Föreningen har en lång och stolt historia med många framgångar bakom sig.  Föreningen bildades 1940 och hela HFG:s historia från starten finns att läsa i
" En bok om Halmstad Frigymnaster", skriven och utgiven av Lars-Gunnar Wirdheim.

 


Gymnastikens Hus

Frigymnasterna förfogar sedan 1985 över en egen hall belägen i Söndrumshallens sportanläggning för racketsporter. AG-hallen mäter 36 x 18 meter och har permanent uppställda redskap för Manlig AG. 

Vägg i vägg med AG-hallen ligger Trupphallen (36 x 18m), som HFG har tillgång till på heltid. Denna hall är speciellt lämpad för truppträning.

Läs mer

 

Postadress:
Halmstad Frigymnaster - Gymnastik
Gymnastikens Hus, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03534207
E-post: kansli@halmstadfrigymnaster.se

Se all info