Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn under JSM i Manlig artistisk gymnastik

04 MAJ 2019 19:37
Under helgen 3-4 maj gick JSM i MAG nere i Malmö. Halmstad Frigymnaster deltog med tre personer, Vilgot Hyll, William Hyll samt John Wiktorsson. En riktigt bra tävling av våra mycket duktiga Juniorer.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2019 19:37

Vilgot hyll tog 3:e plats i mångkampen med nytt personbästa 70.966 och enbart 0,032 poäng ifrån 2:a plats. Vilgot lyckade även ta hem 3:e plats i bygel, 2:a plats i ringar och en 3:e plats i barr.

Foto Andreas Svensson, Westphoto

William Hyll gjorde också en bra tävling trots en fot som har varit lite strulig under en tid och slutade på en 5:e plats. William tog hem en 2:a plats i räck och ett nytt personbästa i mångkampen (69.698 poäng). John Wiktorsson gjorde comeback på tävlingsgolvet och ställde upp i tre grenar. John gjorde en mycket bra tävling där han med helt nya serier visade att han igen hör hemma på tävlingsgolvet bland den svenska eliten. 

Överlag en mycket bra helg för Halmstad Frigymnaster, vi visar åter igen att Halmstad är en förening att räkna med under de stora tävlingarna. JSM var även en av många uttagningstävlingar inför JNM, JVM samt EYOF. Vilka som blir uttagna till dessa internationella junior tävlingarna får vi avvakta med då uttagningsprocessen inte är över ännu.

  

Foto Andreas Svensson, Westphoto

Återväxten för Halmstad Frigymnasters MAG ser väldigt bra ut när vi nu har seniorer och Juniorer som presterar på högsta nivån. Sen får vi inte glömma av våra mycket duktiga ungdomar som går framåt för varje vecka och tränar sida vid sida med gymnaster som håller absolut högsta nivån. Jag ser en väldigt fin framtid för Halmstad Frigymnaster och ser fram emot våra framtida utmaningar och siktet ställs mot större och djärvare mål varje år sammanfattar Niklas Andersson, chefstränare MAG i HFG.

För att se resultaten kika in här: Resultatlista JSM i AG 2019

Stort grattis till våra duktiga AG-killar.

Skribent: Jani Minler
Epost: Adressen Gömd

räknare

Unika besökare sedan:
2011-03-06

 

Föreningen har en lång och stolt historia med många framgångar bakom sig.  Föreningen bildades 1940 och hela HFG:s historia från starten finns att läsa i
" En bok om Halmstad Frigymnaster", skriven och utgiven av Lars-Gunnar Wirdheim.

 


Gymnastikens Hus

Frigymnasterna förfogar sedan 1985 över en egen hall belägen i Söndrumshallens sportanläggning för racketsporter. AG-hallen mäter 36 x 18 meter och har permanent uppställda redskap för Manlig AG. 

Vägg i vägg med AG-hallen ligger Trupphallen (36 x 18m), som HFG har tillgång till på heltid. Denna hall är speciellt lämpad för truppträning.

Läs mer

 

Postadress:
Halmstad Frigymnaster - Gymnastik
Gymnastikens Hus, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03534207
E-post: This is a mailto link

Se all info