Hoppa till sidans innehåll

Powertumbling tävling!

11 JUN 2019 20:48
Vi har nu tävlat sista tävlingen för terminen och Stella Axelsson har summerat dagen. Trevlig sommar! /Anna Thornberg
  • Skapad: 11 JUN 2019 20:48

Det började med att vi alla från KFUM och halmstadfrigymnaster skulle samlas klockan 11.00 i gymnastikens hus för att värma upp. Vi halmstadfrigymnaster samlades och började uppvärma och KFUM kom sedan efter. Vi hade en riktigt lång uppvärmning för att bli varma tills vi skulle köra våra varv till tävlingen. Vi började att springa runt lite var som helst i hallen och sedan körde vi lite roliga övningar på dem stora klumparna. När vi var riktigt varma och goa i kroppen mjukade vi och gjorde lite övningar till magmusklerna. Efter vi var klara med mjukan började vi förträna på dem 3 varven vi skulle köra på tävlingen. Klockan blev 12.30 och  tävlingen började. Alla killar började att köra både nivå 1 och 2 tillsammans för dem var väldigt lite killar i varje nivå. Alla killar började med varv 1 och fortsatte i en ordning till varv 3 som var den sista rundan. Efter att alla killar hade kört så var det tjejernas tur i nivå 1. Dem körde sina 3 varv på luftgolvet och sedan var det tjejernas tur i nivå 2. Alla ställde sig i en ordning som man hade fått av domarna. Och dem började köra. Medans en körde stod alla andra bakom luftgolvet och väntade på att det skulle bli deras tur. Det tog väldigt lång tid mellan varje person som skulle köra. När man själv skulle köra stod man uppe på luftgolvet och bara väntade på att domaren skulle visa klartecken på att man kunde köra. Alla i publiken tittade bara på en, alla i laget stod bakom en och pratade med varandra. Tillslut räckte domaren upp handen och man kunde sträcka upp och köra. Man körde sitt bästa och alla var jätte duktiga. När alla hade kört sina 3 varv var det en liten paus och det blev det bästa på hela tävlingen, prisutdelning. Det blev en guld, en silver och en brons i varje nivå, tjejer och killar. 
I alla nivåer, både killar och tjejer, var det 3 varv man skulle visa upp för domaren.
I nivå 1 för både killar och tjejer, var det första varvet att man skulle köra roundat tempo flickis 3-5 flickis. Ni som läser detta kanske inte vet vad tempo flickis är, tempo flickis är när man kör flera flickisar efter varandra. Andra varvet i nivå 1 var att man skulle köra 3-5 övningar varav 1 övning skulle vara en whipback. Och det sista varvet skulle man köra valfritt 3-5 övningar. 
I nivå 2, både tjejer och killar. Skulle det första varvet vara roundat flickis whipback flickis och en valfri salto. Det andra varvet skulle man köra 5-8 övningar och det kunde vara vad som helst för övningar. Det sista varvet skulle man börja med en flickis, alltså stillastående. Man fick köra 3-5 övningar valfritt bara att man skulle börja med en stillastående flickis. 
Tillbaka till tävlingen, när vi hade haft prisutdelning var alla jätte hungriga och alla tog sin mat och började äta. Vi i hfg tog med sig egen mat hemifrån och någon dricka till. Man fick äta i lugn och ro och sedan hade man en lite lunch paus. Man fick ungefär göra vad som helst, leka eller bara vila om man ville de. Alla hängde tillsammans beroende på vad man ville göra. Vissa hoppade trampolin och vissa gungade runt i en lian. Man gjorde vad man ville. När maten hade åkt ner i magen så samlades alla gymnaster. Vi skulle göra några övningar som tränarna skulle skriva upp och till nästa år skulle vi göra samma övningar fast när vi är i KFUM’s hall. Vi gjorde några övningar som ex. Brygga, brytning, hoppa så långt man kunde från stående, handstående och lite allt möjligt. Sedan var dagen slut och alla åkte hem. 

// Stella Axelsson

Skribent: Helen Andersson
Epost: Adressen Gömd

räknare

Unika besökare sedan:
2011-03-06

 

Föreningen har en lång och stolt historia med många framgångar bakom sig.  Föreningen bildades 1940 och hela HFG:s historia från starten finns att läsa i
" En bok om Halmstad Frigymnaster", skriven och utgiven av Lars-Gunnar Wirdheim.

 


Gymnastikens Hus

Frigymnasterna förfogar sedan 1985 över en egen hall belägen i Söndrumshallens sportanläggning för racketsporter. AG-hallen mäter 36 x 18 meter och har permanent uppställda redskap för Manlig AG. 

Vägg i vägg med AG-hallen ligger Trupphallen (36 x 18m), som HFG har tillgång till på heltid. Denna hall är speciellt lämpad för truppträning.

Läs mer

 

Postadress:
Halmstad Frigymnaster - Gymnastik
Gymnastikens Hus, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03534207
E-post: This is a mailto link

Se all info