Hoppa till sidans innehåll

Redkskapscupen i Oskarström 2019

31 MAR 2019 22:02
I helgen avgjordes Redskapscupen i Oskarström och det blev ett riktigt medaljregn för HFG:s truppgymnaster.
  • Skapad: 31 MAR 2019 22:02

Våra gymnaster var riktigt duktiga då redskapscupen avgjordes i Oskarström. HFG ställde upp med totalt 8 lag och sammanlagt tog vi 10 medaljer.

Flickorna i flick bas tävlade med ett lag i klass 6 och ett lag i klass 7. I klass 7 tog tjejerna hem ett silver i  tumbling och ett brons i trampett. I klass 6 så vann tjejerna guld på tumbling.

 

 

 

Pojkbas svart och blå tävlade i klass 7. Bägge lagen körde riktigt fina fristående. Lag svart tog brons och lag blå tog hem GULDET i fristående!!

 

 

Utöver detta så lyckades även lag svart att knipa bronset i trampett. Extra roligt var också att få höra från domarna efter tävlingen hur duktiga killarna var och hur imponerade domarna var över killarnas framfart.

På söndagen ställde HFG upp med två flicklag Ungdom och Junior. Bägge lagen körde stilren gymnastik om än med lite missar, på en tävling där svårigheten på varven är mindre värt.

Junior-tjejerna knep guldet på tumbling och silver på trampett. Ungdomstjejerna tog faktiskt hem guldet i bägge grenarna.

Även våra killar födda 09-10 var med och tävlade för första gången. En bra och rolig upplevelse för killarna och mer tävling kommer det att bli i framtiden.

Stort grattis till alla duktiga gymnaster och även ett stort grattis till alla tränarna som kämpar med sina respektive grupper.

Skribent: Jani Minler
Epost: Adressen Gömd

räknare

Unika besökare sedan:
2011-03-06

 

Föreningen har en lång och stolt historia med många framgångar bakom sig.  Föreningen bildades 1940 och hela HFG:s historia från starten finns att läsa i
" En bok om Halmstad Frigymnaster", skriven och utgiven av Lars-Gunnar Wirdheim.

 


Gymnastikens Hus

Frigymnasterna förfogar sedan 1985 över en egen hall belägen i Söndrumshallens sportanläggning för racketsporter. AG-hallen mäter 36 x 18 meter och har permanent uppställda redskap för Manlig AG. 

Vägg i vägg med AG-hallen ligger Trupphallen (36 x 18m), som HFG har tillgång till på heltid. Denna hall är speciellt lämpad för truppträning.

Läs mer

 

Postadress:
Halmstad Frigymnaster - Gymnastik
Gymnastikens Hus, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03534207
E-post: This is a mailto link

Se all info