Hoppa till sidans innehåll

Rikstvåan i trupp & Nordiska mästerskapen Ungdom och Junior i MAG

19 MAJ 2019 18:02
Då var en intensiv gymnastikhelg till ända där våra duktiga manliga gymnaster i såväl Trupp som AG har visat framfötterna.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 18:02

Pojktruppen tävlade i Rikstvåan med ett riktigt tufft motstånd. De var de yngsta deltagarna och några lag ställde till och med upp med gymnaster runt 30 år.

Trots tufft motstånd var killarna taggade, körde en riktigt fin tävling och visade att de är några att räkna med i sin egen åldersklass. Killarna slutade på en sjätte plats av åtta startande. Vi blickar nu framåt mot USM och önskar pojktruppen ett riktigt stort lycka till där.

För truppresultat kika in på Sport Event Systems

Samtidigt pågick Nordiska Mästerskapen för Ungdom och Juniorer i AG i andra Arenahallen. Där ställde våra stora talanger Vilgot och William Hyll upp. Den senare var reserv i laget men pga strykning fick även William chansen att tävla. Det svenska laget tog brons och William lyckades kvala in till grenfinalen på söndagen i fristående där han slutade som sexa av åtta deltagare.

I mångkampen kom Vilgot Hyll på en 15:e plats, William Hyll på en 17:e plats och även dessa grabbar visar att de är något att räkna med i framtiden såväl nationellt som internationellt.

För detaljerade resultat kika in på Sport Event Systems  

Riktigt bra kämpat av våra manliga HFG:are under helgen!!

Skribent: Jani Minler
Epost: Adressen Gömd

räknare

Unika besökare sedan:
2011-03-06

 

Föreningen har en lång och stolt historia med många framgångar bakom sig.  Föreningen bildades 1940 och hela HFG:s historia från starten finns att läsa i
" En bok om Halmstad Frigymnaster", skriven och utgiven av Lars-Gunnar Wirdheim.

 


Gymnastikens Hus

Frigymnasterna förfogar sedan 1985 över en egen hall belägen i Söndrumshallens sportanläggning för racketsporter. AG-hallen mäter 36 x 18 meter och har permanent uppställda redskap för Manlig AG. 

Vägg i vägg med AG-hallen ligger Trupphallen (36 x 18m), som HFG har tillgång till på heltid. Denna hall är speciellt lämpad för truppträning.

Läs mer

 

Postadress:
Halmstad Frigymnaster - Gymnastik
Gymnastikens Hus, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03534207
E-post: This is a mailto link

Se all info