Hoppa till sidans innehåll

USM i truppgymnastik i Växjö 2019

03 JUN 2019 13:25
I helgen gick USM i truppgymnastik av stapeln i Växjö. HFG ställde upp med ett tjej- respektive pojklag.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2019 13:25

Elin Melin (tränare flicktruppen) rapporterar direkt från Växjö: 

Helgens tävling i Växjö är avklarad och ett till genomfört USM ligger i gymnasternas ryggsäck! Först ut var tjejerna som tävlade på lördagen i pool 1, alla var laddade och hade bra känsla inför dagen. Först ut på trampett och fick inte riktigt den klockrena nedställningen på alla varv vi ville ha men genomförde ändå hoppet väl godkänt. Fristående var dags, och mycket nervositet låg i luften då vi har haft dem senaste friståenden (förutom Varberg) emot oss och WOW vad tjejerna gav fullt ut. Dem riktigt glänste på golvet men tyvärr glänste inte poängen lika mycket. Några svårigheter som blev halverade och avdrag på utförandet som vi bara får ta med oss till nästa termin. Tumbling genomförde tjejerna med stil men en och annan miss även här som gör att vi inte kom upp i finalpoöngen vi ville åt. Tjejerna har varit fantastiska, peppat och hejat på varandra. Vi åker ifrån detta årets USM med en go känsla i kroppen och en revanschlust framöver!

Nästa gäng ut på golvet var våra duktiga USM-killar. De körde en riktigt jämn och fin tävling med endast ett par småmissar. Grabbarna slutade på en fin femte plats och de visade att medaljerna inte är alltför långt borta.

För detaljerade resultat se Sportevent Systems.

 

Skribent: Jani Minler
Epost: Adressen Gömd

räknare

Unika besökare sedan:
2011-03-06

 

Föreningen har en lång och stolt historia med många framgångar bakom sig.  Föreningen bildades 1940 och hela HFG:s historia från starten finns att läsa i
" En bok om Halmstad Frigymnaster", skriven och utgiven av Lars-Gunnar Wirdheim.

 


Gymnastikens Hus

Frigymnasterna förfogar sedan 1985 över en egen hall belägen i Söndrumshallens sportanläggning för racketsporter. AG-hallen mäter 36 x 18 meter och har permanent uppställda redskap för Manlig AG. 

Vägg i vägg med AG-hallen ligger Trupphallen (36 x 18m), som HFG har tillgång till på heltid. Denna hall är speciellt lämpad för truppträning.

Läs mer

 

Postadress:
Halmstad Frigymnaster - Gymnastik
Gymnastikens Hus, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03534207
E-post: This is a mailto link

Se all info