Hoppa till sidans innehåll
Foto: MINLER.Jani

Medaljregn för HFG i helgen

12 OKT 2020 10:21
Medaljregn för Halmstad frigymnaster i SM & JSM i Manlig AG i helgen.
  • Skapad: 12 OKT 2020 10:21

SM-helgen slutade riktigt bra för Halmstad frigymnaster såväl på senior- som juniorsidan. Två guldmedaljer och som grädde på moset blev det en silverplats i lagtävlingen.

För seniorer tog Christoper Soós en andraplats och detta trots ett fall. Filip Lidbeck gjorde sin första mångkamp sedan 2018 och slutade på en fin fjärdeplats efter en mycket bra tävling.

Det blev varsitt guld för Christopher och Filip i barr och hopp.

 

När det kommer till juniorerna så gjorde William Hyll en riktigt bra tävling dock med en miss i räck som kostade honom en pallplats, han hamnade till slut på en fjärde plats. Vilgot Hyll har haft en del strul inför tävlingen med en skada som hämmat honom från att kunna förbereda sig full ut. Utgångspunkten var att han trots allt skulle tävla i mångkamp, men efter en olycklig landning på förträningen stukade han sin fot. Detta gjorde att han fick avstå två grenar och kunde alltså inte delta i mångkampen.
Samtliga fyra gymnaster tog sig till grenfinaler och hämtade hem medaljer av olika valörer. Niklas Andersson, tränare, sammanfattar helgen såhär; Mest glädjande är att HFG blev tvåa som lag. Här räknar man in bästa resultat av tre/gren med både seniorer och juniorer. Alla fyra bidrog till laget och att vi som en liten klubb kan mäta oss mot de stora känns riktigt stort. Det finns såklart utvecklingsmöjligheter men vi är definitivt ingen klubb att räkna bort avslutar en mycket nöjd Niklas.

Grattis till framgångarna för såväl gymnaster som ledare. 

Fotnot: Alla foton är hämtade från Hallandposten - Jari Välitalo.

Skribent: Jani Minler
Epost: Adressen Gömd

räknare

Unika besökare sedan:
2011-03-06

 

Vill du bli stödmedlem? 
Genom att betala medlemsavgiften, som är 200 kr/år, bidrar Du starkt till verksamheten vi bedriver i Gymnastikens Hus.
Medlemsavgiften och ditt namn (+ gymnastens om du har barn i HFG) skickar Du till Halmstad Frigymnasters BG 5394-7636, Swedbank.

 


Gymnastikens Hus

Frigymnasterna förfogar sedan 1985 över en egen hall belägen i Söndrumshallens sportanläggning för racketsporter. AG-hallen mäter 36 x 18 meter och har permanent uppställda redskap för Manlig AG. 

Vägg i vägg med AG-hallen ligger Trupphallen (36 x 18m), som HFG har tillgång till på heltid. Denna hall är speciellt lämpad för truppträning.

Läs mer

 

Postadress:
Halmstad Frigymnaster - Gymnastik
Gymnastikens Hus, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03534207
E-post: This is a mailto link

Se all info